Calendari


El Pepito i la Carme seran gegants
dimecres, 3 de desembre de 2014 16:32

gegantons

La Colla Gegantera i Grallera del Casal Popular l'Arreu engega aquesta setmana en el marc del 18è Mercat de Santa Llúcia una campanya popular amb l'objectiu de recaptar fons per tal de finançar la construcció de dos nous gegantons en homenatge al que fou fill adoptiu de la ciutat, l'artista i promotor cultural Pepito Isanda, i a la seva dona Carme Capell.

Des de la colla gegantera s'ha buscat la implicació, la complicitat i la col·laboració de les diferents associacions i entitats culturals en els què el Pepito i la Carme va participar, així com l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Orfeò Renaixença, l'Associació de Dones l'Albada i l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met, sense oblidar la família Isanda - Capell i l'Ajuntament de Mollerussa.

D'aquesta manera, la intenció és que les noves figures facin justícia a l'obra, al record i l'estimació vers el Pepito i la Carme, creadors dels nostres gegants El Parrot i la Marieta, dos dels quatre gegants que té ara Mollerussa. Els nous gegantons seran uns gegants de més petites dimensions i amb una estructura menys estàtica ja que és un element més festiu, divertit i alegre, alhora, més fàcil de transportar  en les sortides de la Colla Gegantera.

La campanya inicial consisteix en la venda en una parada del Mercat de Sant Llúcia de 500 tires a 3 euros per una panera de productes de la terra, artesans i amb valor social que se sortejarà en combinació amb les últimes xifres de la Grossa de Nadal. Així mateix, es faran accions puntuals per tal de recollir més fons a llarg de l'any vinent ja que l'objectiu és que els dos nous gegantons en honor a Pepito Isanda i Carme Capell puguin ser estrenats durant el darrer trimestre del 2015.