Calendari


Marxa de Torxes per la Independència
diumenge, 4 de setembre de 2016 00:00

MÉS DE DUES-CENTES TORXES IL·LUMINARAN ELS CARRERS DE MOLLERUSSA PER REIVINDICAR LA INDEPENDÈNCIA DEL POBLE CATALÀ

L'acte reivindicatiu serà el dissabte 10 de setembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre

La Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa serà el punt d'inici de la 8a Marxa de Torxes per la Independència que se celebrarà a Mollerussa el dissabte 10 de setembre. Un acte que se celebra simultàniament a diferents municipis catalans per reivindicar la independència del poble català.

En aquest punt, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i el Casal Popular l’Arreu amenitzaran l’inici de l’acte a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa amb una ballada de sardanes, balls de bastons i balls dels gegants de Mollerussa, on es podran adquirir tiquets pel sopar popular a un preu de 5 euros. Cal tenir en compte que el sopar popular consta d’un entrepà i un refresc, i també, es podran adquirir tiquets anticipadament a la botiga de l’Assemblea Nacional Catalana a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa.

Al toc de 2/4 de 10 del vespre, començarà la marxa de torxes que recorrerà els carrers i places de la capital del Pla fins al Monument de la Senyera al parc municipal. En aquest punt, Glòria Segarra, membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea, farà la lectura del manifest “Tornem a Caminar” i farà una crida a la mobilització i participació dels actes de la Diada a Lleida. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular.

Així mateix, des de l'organització es fa una crida a totes aquelles persones interessades en participar a la Marxa que es portin l'estelada de casa i les pengin als balcons. Des de l’ANC Pla d’Urgell, l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell i el Casal Popular l’Arreu, s'anima a famílies, entitats, associacions, partits i persones a títol individual a què participin en aquesta iniciativa popular per tal de sumar el màxim possible de persones en aquesta ferma aposta per la llibertat del nostre poble.

Campanya d’estiu Activa’t

En el marc de la campanya d’estiu Activa’t, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, que pretén denunciar els greuges de l’Estat i evidenciar que la construcció de la República Catalana és l’única sortida per assolir els canvis necessaris que garanteixin el progrés, la democràcia i la justícia social per tots el catalans i catalanes. El proper dimarts, s’instal·larà l’exposició "Un estat que ataca"  al pati de la Escola Municipal de Música de Mollerussa, i el dimecres, durant al mercat setmanal, al carrer Joan Burniol, hi haurà el muntatge sobre la manca de sobirania del poble català "Un estat que col·lapsa".

Durant aquest setembre, la botiga de l’Assemblea estarà oberta en horari de matí i tarda, per tal de facilitar a tothom les inscripcions a la mobilització de la Diada, l’adquisició de la samarreta oficial, i fins dimecres, es podran reservar les places per anar a la mobilització amb els autobusos de l’Assemblea.

 

Marxa_de_Torxes_2016